Monday, January 31, 2011

esok pye plan lahh! ngee~

*iklan*
1st of all sury sgt2 kat noni sbb ak ta leh upload blog nie ri tuh sbb intrnet wat hal. bkn slh ak tp slh 'pihak y b'wajib!' ngee~
tp jgn rsau, kau pye post gler lahh sweet nyer! HAHA
okeh okeh, FULLSTOPP!

act, esok ak de date lahh. tp ta taow na wat pe sok! ak da la follow 'couple' nie. gler lahh! t ak bosan kott!
ta na jd cm dlu! hehe
so ak plan na ajak kak cah lahh! ne taow dye na kua an. hehe
act, 'couple' nie adalah kakngah n matun lahh! HAHA
*jgn slh fhm plak!
kteorg na kua then ta kn ak na kua sje2 kott! so, ak plan na bli brg ckit lahh! huu~
tp ta taow pe.. hmmmm~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
pe2 hal, esok plak ak ckp pe y ak da beli nant! huhu:)
na tdow lahh. bye!!
salam!!!

Thursday, January 27, 2011

ari nie mlm jumaat:)

yeaahh!
mlm y ak suke sgt2 sbb mlm nie lahh ak fresh!! mmg seFRESH2 nyer lahh.
ta mcm mlm2 lain. act, ak pon ta taow npe ak rase fresh gler tp mayb... hmm~
ntah!! ta taow!! HAHAHA
syukor sgt kat Allah sbb stiap mlm jumaat mesti ak rase freshh! kalo de prob pon ak rase tnang jep!
tp npe mlm jumaat bg ak lain??? bestt sgt2!!!
ape pon, ak tetap BERsyukor!!!
*syuqran syuqra!:)
ehh, alang2 dah BERblogging nie. ak na cter sumting taow!! act bkn cter tp na kongsi sme2! hehe :D

ri 2 ak ade dpt text dr sorg senior ak nie. text 2 ckp..
"kte jgn lupe kn ia kerana suatu mse nanti ia akn jd penyelamat kte di sane kelak! ia akn menjd seorg lelaki kacak/bidadari utk menyelamat kn kte. oleh itu, jgn kte skali2 lupe utk MEngamal kn ia. ia itu adalah AL-QURAN!!"

masya-Allah, ak sgt2 perlu kn pnyelamat 2 nant sbb ak nie hya hamba Allah y kerdil lg hina!! 
ak harap sgt, jgn skali2 hati ak nie lalai utk amal kn al-Quran!! hmm:(
ia mmg mukjizat rasulullah y sgt2 agong!


lg pon, ble sress gler nak mati, then kte bce al-Quran, insyallah, kte akn tnang!!
cube korg try! mcm dgn bce al-Quran kn, msalah 2 rse cm ta beban sgt! hmm~
islam mmg best!! trime kaseh mk, ayh, family, kwn2 n cikgu2 y byk bg sya KEMBANG otak ttg islam nie!! huu:)

ehh, na smbong wat kije jap. papai~
:)))

Wednesday, January 26, 2011

ak ta saba tggu mereka2!!!

salam m'sia smue!! huu:)
utk kali nie ak post agak len ckit sbb nie ak na cter sal ak. 
*ehh, cm ayt keling plak!bia lahh, de ak kesah..
okeh, 1st of all, ak na ckp y ak rindu kat mereka2 nie. sbb mmg lme gler ak ta jmpe mereka2 nie! huu:)
mmg rindu y TERamat lahh. ak taow, korg pon rindu ak jgak kn! huhu
mereka2 nie adalah slh satu sbb knpak ade di duniawi y serba srabot ini. ngeh3x
tp kerana mereka2, ak lebih yakin dlm mnmpuhi hidup aku!
*ayt mmg ta leh bla!
mereka2 nie adalah abg ak, lyna(cpupu y ak sygg sgt2 n rapat sgt2 ngn ak). ehh, disamping itu, ak jgak mnanti kn mk2 sedara ak y kiut-miut+cantek 2 pulang ke kediaman Tok Som!! HAHA
mmg lame ta jmpe mereka2 nie :(
kalo ta slp, mereka2 nie balek ari jmaat nie!! yesss. ak TAK SABAR!
tp tape, agame ak ajar ak supaya sntiase BERsabar so, aku kne akur lahh! hmm~
ape pon, ak akn tggu ari 2 tibe!!
aku RINDU kamoo2 like org gilakk! :-*

*ak bersyukur pd Allah SWT sbb bg ak pluang hidup kat dunia nie sbgai saudara mereka2. dan bersyukur sgt2 sbb mereka2 sygg ak ngn tulus:)
hanya Kau je lahh y mampu MEMbalas smue kebaikkan y mereka2 telah lakukan kpd ak! AMINN:)


nytezzz!! ngeh3x <3

Monday, January 24, 2011

lagu nie sya tuju kn utk MAK

Ummi yaa lahnan a’syaqohu
wanasyidan dauman ansyuduhu
Fikulli makanin adzkuruhu
wa-azhollu azhollu uroddiduhu
Ummi yaa ruuhi wa-hayati
yaa bahjata nafsi wamunaati
Unsi filhadhiri wal-ati… 2x

Allohu ta’aala aushoni
fissirri walau fil i’laani
Bilbirri laki wal-ihsaani… 2x
Ismuki manquusyun fi qolbi
Hubbuki yahdini fi darbi
wadu’a-i yahfazhuki robbiy… 2x 

Friday, January 21, 2011

wahh, lme nyer ta BERblogging nie! ngee~

elop, slmat ptg n sbagai nyer lahh. huu:)
skian lme ak tak BERblogging nie. rindu plak na m'naip nie. hehe
act, 2 3 ari kblkangan nie ak cm bz ckit lahh. ak pon ta sure sbb ape ak bz! hmm~
tp tape lahh. atleast ak de tyme cm skang nie. hehe:D
act kn, RABU lpas, bb'samaan 19 January, ak tlah klua b'same dgn kwn2 ak y TERcinta! hehe
mreka mreka ini adalah MATUN, NEMA, Q dan T!!! :))
mmg rndu gler kat dyeorg sbb da lme ta jmpe! huu~
mmg enjoy gler kluar ri tuh kott. 1st destination kteorg kat megaMALL!
kat c2 kteorg lwn bolingg! wee~
tp slek nyer ak ta mnang lahh, tnsyen ak ngn korg taow! ishh
nseb bek ak ta dpt no last. huh
tp bkn no1 y m'jd impian ak, just na hve fun ngn korg lahh kawan2!!! ngee~
then, igt tak kte g karoke!! wahhh,
mmg ak rse mcm na g ujibakt af jep kot! HAHA:D
mslah nyer, ak ngn Q y selok nyanyi. y len?? ishh
*malu kteorg taow
pas uw msing2 blek an! ta puas lahh! hmm~
nant kte kua g nyer!! ta puas nie! grrr~

(act, ak na upload pic p usb wat hal lahh beb! geram ak! huh!
nant ak upload okeh!)
papai~

Friday, January 14, 2011

2 ari y sgt SERONOK!!! wee~

wahhh! gler lena ak tdow 2mlm lpas! ngee~
nie pon sbb letih sgt kot smpai sboh ak TERlajak ke pkol 7.30pg! huh
ayh ak pon da bising! HAHA
*alah ayh, sury lahh!:(
pe pon mmg ak da spend tyme ngn kwn ak ngn BAIK pyer!! huu:)
byg kn lahh! dua ari BERturot2 ak kua just na jmpe kwn ak then bli lahh ckit2 brg pe y patot! huu~

tarikh : 13January2011
lokasi : ECM
date with : Amalin

HAHA:D
gler lawak mse nie! huu:)
1st tyme ak g bnda nek teksi kott! ishh, tp sonok jgak!!!
sbb ta yah lah letih2 bwak moto! hehe
act plan nyer, na kua ngn lisa n iqa (dak punk5) skali tp last2 minit cncel! hmm~
tape lahh, ta ksah sgt! sbb ak kua ngn malin pon best jgak! huu~
ak g bli sluar 1 then malin ajak tgk wyg!
gler lahh, tadek cter best kot ak tgk kat c2. tp nseb bek ak wat plhan y bijak dgn mmilih cter "SEASON OF THE WITCH"
act cter uw 18 kott! tp kteorg kn da bsar!! hehe
pkai redah jep! huu:)
best sgt cter uw! mmg ta bosan langsong tgk! tp si Amalin 2 skit prot plak! haih
2 y rse mcm ta best tp nseb bek dye on jep! wee~
*sejok sejok

HAHA, TERbaikk lah! ngee~
abis cter nie ktorg g mkn then blek tros! huu:)
disebabkn jam da tnjok kol5 sumting, mmg keadaan jln kat c2 agak jam so, kteorg smpai uma dlm kol 6suku!
mmg best gler lahh!
thanks Amalin :)

mlm 2 ak pnat gler na update blog! tp ak gagah kn jgak utk mnerus kn misi ak y nie! tp, komp plak wat hal! ishh
mmg lahh:(
keesok kn ari nyer ak kua lg! ak kua ngn kwn y TERsygg! huu:)

tarikh : 14 January2011
lokasi : KP & Kompleks
date with : Ainina a.k.a. Neknak!

kua smlm mmg m'cbar ksbaran ak kott!
byg kn lahh, ak g bnda ngn bas sbb moto ak wat hal. then ak 2ngu bus dkat uma neknak nie. 2ngu dr pkol10 tp pkol11 lbeh bru bas dtg! ish
da lah thn teksi pon dyeorg ta na stop! hmm~
dgn lori nyer y GILER!! ishh
ade ke patot dyeorg pgl kteorg mcm pmpuan jlnan!!! huh
nseb bek ak ta bwak ksot spare kalo takk! mmg mkn ksot ak lahh mamat uw! 
*bongokk!
tp smue nyer change ble da tbe kat KP! huu:)
mmg borong abis lahh! HAHA
ak bli shawl lahh, nie lahh. 2 lahh! huu:)
tp neknak lg byk blnje dr ak sbb dwet dye byk kott! hehe
ble da bosan uw, ak pon ajak lahh neknak nie tgk wyg! kteorg g tgk kat kompleks jep sbb dkat kn! hee:)
na try tgk cter antu ngn neknak then kteorg plh cter KHURAFAT!!


ak igt kep cter nie ta seram ne sbb cter mlayu an! seram ne sgt antu dye! HAHA
tp siyez!! ak pon ygk sblah mate jep! tkot pye sal! huh
y si neknak nie langsong ta tgk! HAHAH
*penakott
mmg TERbaikk jgak cter nie! huu:)
byg kn lahh tepi ktorg tadek org! mmg seram lahh, da la tgk 2org jep! hmm~
mmg plan na kua awl sbb seram sgt then  ta jd lah. nant ta fhm cter dye plak an! huu~
pe pon neknak, nant jgn tkot sgt taow! duk sblah neknak nie asyik dgr org BERisighfar jep! huu. rilek lahh neknak! muahaha
*bpak b'lagak nyer!
tp ble da abis cter uw mmg lega gler meh! huu~
abis cter uw jep kteorg tros blek uma! smpai uma pon ta igt wat pe tp y konpem TIDUR lahh! :D
ak taow! neknak, ka pon konpem tdow tp ta lena kn sbb kau takott!! wee~
btw nant kte tgk cter HAQ sme2 okeh! huu~

pnat daj mnaip! na mkn plak!
papai~
<3

Wednesday, January 12, 2011

thanks awk!! :)

hai m'sia!!!! hee~
ari nie ati ak senang lahh! na gelak je rse! huu:)
taow knp?? ha!!
ta taow kn? ta taow kn? hihi
ak jep y taow..*jeng3x*


mls na BERtapis2 nie, hmm~
act,ak mmg epy kalo ak dpt taow org sygg ak! HAHA
td ak bce blog  nur lyna ridzuan!! hmm~
ayt2 dye uw, mcm dye na ckp y dye syg ak! :D
tp ak mmg syg dye lahh! ta penah pon lupe dye sbb dye org y PALING rapat ngn ak taow compared ngn kwn2 ak y lain!!
dlm dunia nie pon ak jmpe dye dlu sblom kwn2 ak! huu:)
thanks lyna sbb syg ak!!:(

ape pon jd kte sister 4 eva kn? huu:)
*ya Allah, trime kaseh sbb jd kn lyna sbagai spupu dan sahabat sya di dunia y hya smntara utk sya:)
smoge kau plihara saudara sya ini. aminn~

2 jep! hehe. na smbong tdow plak! gud nyte~
salam!!

Tuesday, January 11, 2011

bace nie!*harus, dan wajib buat!!* :)

Di suatu malam depan panggung wayang…

Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerita tu..xbosan kan?
Nobita : A’ ah xbosan. Best!
Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.
Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.
Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun menuju ke i-City..

Sizuka : Awk, sy cantik x?
Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..
Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau sy pakai baju ketat, baru awk puji sy cantik..knp ye?
Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun tiba di i-City..

Sizuka : Jom snap pic wak..sy nak tangkap gambar awk bawah lampu tu.
Nobita : Kita tangkap gambar berdua la syg. Meh sini, duduk sebelah sy. Rapat sikit, nanti xmasuk plak gambar awk.
Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu
Nobita : Takpe de..awk kn awek sy..
Sizuka : Awek je..bukan isteri yg sah..
Nobita : Errr~ huhu..

Sizuka : Nanti sy simpan gambar kita ni dalam laptop sy ye wak.
Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.
Sizuka : Eh..boleh ke..xelok la wak..gambar tu dah la awk & sy je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa y kita buat..xmalu ke?huu
Nobita : Errr~ huhu..

Mereka pun pulang..

Sizuka : “Awk, awk syg sy x?
Nobita : Mestilah syg..syg sangat2 tau..haa
Sizuka : Buktinya??
Nobita : Eh..mcm ajak bergurau je..nak sy kiss pipi awk tu ke syg?hehe
Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awk..huu
Nobita : Eh..errr~ huhu

Sizuka :  Mak sy kata, kalau kita syg sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.
Nobita : Eh..mestila! hehe
Sizuka : Tapi awk tipu sy!huu~
Nobita : Eh..kenapa plak sy tipu awk??
Sizuka : Kalau awk syg sy, mestilah awk jaga sy sebaik mungkin tp awk xjaga sy dgn baik pun..awk sentuh-sentuh sy, pegang tangan sy, cuba nk kiss sy,ajar sy buat benda bukan-bukan yg sy xpernah buat sebelum ni, selalu ajak sy keluar malam-malam.

Nobita : Owh..sekarang awk nak salahkan sy la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awk yg bg izin tau!
Sizuka : Memang diorang y bagi izin tapi awk tau x y diorang jugak y akan tanggung dosa sy dgn awk malam-malam macam ni sbb diorang bg izin pada sy ank perempuan diorang utk keluar dgn lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang sy sebagai peneman pastu buat benda-benda xsenonoh! Pegang sana pegang sini..awk tau x panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awk sampai terpegang tangan sy dgn sengaja, tp neraka tu teramat panas & tangan awk y memegang tangan sy tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awk sedar x semua tu?? Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awk pun suka sebab orang tau siapa awek awk & hubungan awk dan sy kononnya bahagia tapi awk sedar x yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yg kita buat..awk ada ilmu agama..klu xde ilmu agama pun, awk tau benda tu salah..tp kenapa masih buat? Awk sedar x semua tu??? Ingat Allah tak waktu awk buat semua tu?? Awk tu belum tentu jodoh sy, nak sentuh-sentuh sy. Kalau da awk nak sentuh-sentuh sy, apa je y suami sy boleh dapat special dari sy sbg isterinya y sah? Awk nak ke isteri awk dah macam sisa orang? Awk mesti akan cakap awk akan pastikan y awk akan nikah dgn sy sebab tu awk boleh sentuh-sentuh sy..tp awk sedar x y awk tu siapa?? hanya hamba Allah...awk bukan tuhan utk tahu siapa jodoh sy & jodoh awk..awk sedar x semua tu??? Klu betul awk syg sy, awk jaga lah sy baik-baik, beri sokongan sy jd muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana sy ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga sy, mereka menjaga sy dgn penuh kasih sayang & didikan y baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awk utk menjaga sy, tp awk jaga sy x??awk jaga sy x?? x kan..awk bawa sy kea rah keburukan..awk sedar x semua tu??? Banyak lagi y awk buat kat sy, sy pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awk..nanti kat neraka bila Allah soal sy dgn dosa-dosa maksiat y kita buat, bukannya awk dapat backup sy dpn Allah..kn?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~

Suasana bertukar menjadi suram...sehinggalah nobita mula meluah perasaan...

Nobita : Kenapa x dari dulu awk cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awk nak luahkan semua ni???
Sizuka : Sebab sebelum awk nak couple sgn sy, awk janji yang awk akan jaga sy baik-baik. Awk suka dengan saya pun sebab bagi awk sy baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awk turut merubah diri sy. Baru sekarang sy luah semua benda ni sebab selama ni sy sentiasa menanti agar Nobita y dulu kembali. Nobita y menjaga sy dgn baik. Sy tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana sy sayangkan dia. Tapi semakin lama sy tunggu, semakin menjadi-jadi...awk fikirlah baik-baik apa y sy sampaikan...kalau awk masih xberubah, lepaskan sy kerana Allah..

Nobita : ......

[Pesanan : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah krn Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia..menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan y akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~]

peringatan utk semua, beribu kali peringatan utk diri y teramat hina ini~






hehe, act nie ambk dlm fb.. sje jep na post kat cnie! huu:)
utk pringatan kte b'same lahh! sya ta na saudare2 sya buat bnde nie sbb sya sygg korg! :(
oleh itu, jum muhasabah dri kte okeh!
*ade org ckp couple 2 ta slh tp kne pndai jge dan batas prgaulan tp, kebykn nyer ta pndai jge so, better be single then kte t'pelihara dr pd buat mksiat nie. insyallah:)

jge dri okeh korg! papai~
salam:)

hmm *ntah!*


 hehe:D. sje je post nie sbb mlm nie bosan gler nie! ngee~
tp post nie ok what sbb saye na cter sal adiah y sya dpt dr matun <3 !!
y kat ats nie prem y sya dpt thn lpas! hmm~
act na wat prem jgak kat dye tp.. *skang da ta perlu kot! hee~
"ka slalu igt ak kn matun? ngee~"

                                                                     comel tak??? ngee~
n y atas2 nie plak dye bg y agak latest!!! wee~
mushroom light nie dye dlm keadaan rushing kot! sbb pas bg nie dye na g im5!
*uma tutt!
mule2, igt dye bg teddybear tp ble gongcang2.. ehh! bukan!! huu:)
blek uma tros bkak then.. lahhh!
mushroom light rupe nyer! ngee~
dye tmn ak tdow taow! bru 1mlm then ta na gne dahh sbb takot rosak!

gtg!! papai~
*btw thanks matunn <3

Monday, January 10, 2011

dye kwn baik sya smpai ble2.. huu~

hai malaysia!! wee~
weh weh, korg na taow tak, mlm smlm dye tgk blog saye! ngee~
act, ptg 2 da bg link kat dye soh tgk tp dye bz an.. org BERkerjaya an! HAHA
:D
sya saje je mls 2lis psal dye dlm blog sya nie sbb na tgk reaksi dye cm ne an. kalo dye wat bodo uw mmg dye da ta care kat sya. tp tak weh!!
sya bkak je fb then de post dr dye.. huhu
dye ckp an.. "da tgk da blog ka tp tadek pon psal ak!" huu:)
rilek lahh girl!! ape pon jd ak ta lupe kat kau lahh! ngee~
sbb ka mmg kwn baik ak! hmm~
thanks sbb sudi kwn ngn ak y ntah ape2 nie.. dah 2 kau sudi plak ak nie 'kwn baik' kau! hmm~
*mmg ak TERharu habis
byg kn lahh, boleh kate stiap ape y sya wat mesti dye terlibat sme!! huu:)
act sya knl dye nie mse sya form1, a'ah! mse form1.. tp form2 bru stat kecoh2 nie. mklom lahh. harimau ta naik belang lg an! wee~
dye nie baik act sbb 2 dpt jd kwn sya! HAHA
*wink wink
kalo ta, mmg ta leh jd kwn sya! huu~
sya kwn ngn dye pon da lme kott! da lahh mse kat oztel dlu kteorg 2thn same blik!! huh
mmg dasyat.. wat jenayah sme2!!!
*opss, jenayah lg.. :)
ta tron suboh nyer! solat dlm bilik nyer.. haih
penah skali 2 kn, kteorg mls gler na tron maghrib. smpai kteorg snggop dok dlm loker taow!! huh
da lahh maghrib2 hari.ish
(kalo ckgu reen bce nie! haihhh.)
*jgn btaow org!! malu malu :)
tp mmg best lahh buat jenayah ngn dye nie.. huu~
ehh, ckp sal dye nie lupe plak na btaow nme.. hmm~
nie haa.. nme dye.. eh, tgk lahh pic dye nie sndri. huh

            nie lahh girl uw! *comel kn?

act mmg byk ak snap pic ngn dye nie. huu:)
sbb, kteorg mcm formola nie lahh 
>matun+efa=sentiase BERsame<
tp ak takot formula nie ta leh gune dah nant sbb dye da de special one skang! huu~
tape, ta kesah lahh, asal kn dye epy cukop! huu:(
kalo dgn dye nie mmg rapat sgt2 lahh! hmm~
even ak na g bli 2dong ke ape2 y remeh pon ak ajak dye! huu~
kakot lahh da ta mcm dlu lg. hmm~
*ok ta na pkir! huu~
weh matun, kau jgn lupe ak taow nant! ne taow an.. huhu
mmg ak ta leh igt.. ka mmg sweet bg ak! huu~
igt tak mse nie??

 
   sanggop g brand outlet smate2 n bli bju nie! huu:)

mmg best lahh mse nie an! kalo lahh boleh g blek mse nie. ishh
mmg ak nak sgt2 lahh! wee~
*ehh, asal len mcm jep ayt ak nie??!! hmm~

bju nie kau de lg tak?? ne taow da TERbuang kep.. hohox
skang kn matun smpan bju kemeje itam jep! 
*winking :D
ehh, kau igt ta lg sme kte conteng kat buku kte 2?? y artis kau mnat combine ngn artis ak mnat uw??? y de tgn kau uw!!
igt takk???!! ishh. y nie hah...

  bku ksygan ak nie! tp edisi 2nd da ilang org curi.. grr

ka igt tak?? hmm~
y ak igt mse nie ada ngah tye ckgu ttg chemistry then kte lepak kat meja bwah uw n wat bnde nie kat bku kte!! hmm~
buku kau uw de lg takk?? hmm~
ak smpan ohh! ne leh buang.. grr
hah nie 1 lg.. kau igt ta y mse kte de cramah ape tah kat dilik ats 2.. y firm6 wat pe tah.. hmm~
kls kte ngn kls AG 2???
y ak soh syamira tulis mne kte kat ats bku ak 2?? hmm~
*kau jgn ckp ta igt!!
y nie hah.. ak ta bg kau sbb ak send mms kat kau an? igt..

     still remember??

cntek kn?? thanks syamira! huu~
ape pon kat cnie ak na ckp y ak mmg sygg kau matun! ak hrp kau pndai jge dri nant okeh! huu:)
act ak lengoh da tgn nie MEnaip.. huh
byk g cter na cter sal kau nie tp ta TERcter g.. tp 2ngu episod ke2 okeh! HAHA
*mcm cter UPIN&IPIN lahh plak! huu:)

sblom ak stop nie.. ak na kau dgr lgu nie jap taow.. jap2!

    sygg n rindu kau matun!! <3

papai~
gtg!! misss:)

Sunday, January 9, 2011

eh kau! a'ah, kau lahh!

elopz!! slamat ptg kpd cik lina y ngade2!! ish
da taow blog ak uw gelak2 plak. ye lahh, ak nie bkn taow sgt b'blog2 nie! huu:)
tp ta kesah lahh! "de ku kesah!!"
HAHA :D

hmm. na ckp pe yep! hmm~
tp kne jgak post sumting sbb boan sgt nie. huu:)
kau taow knp ak tulis mcm 2?? sbb ak taow 1 ari nant ka lupe ak! HAHA
tp ak ta kn lupe kau sbb kau mmg the best lahh bg ak! hmm~
mule2 mmg ak rse jnggal ngn ka ble da jd gnie tp lame2 ok lahh kot! ak pon mls na lyn prasaan nie. ngee~
:)
tp tape, skang ak da ok dah! bcoz i hve alot of people that luv me! huu:)
i know u luv me but not like b4.. hmm~
1 je ak na pesan kat kau. be yourselve lahh! jgn cover2 okeh! :)
*sygg kau! 

k lahh! papai~
na lyn fb plak! HAHAHA
:D

keLETIHan dan keINGINan :o

adoyai.. mlm smlm letih gler! smpai ta smpat na update. huh
nie sal sketsa mencari ksot skolah utk adk2 lahh nie. adoy
mmg rushing gler lahh. dr SAKAN ke MYDIN.. dr mydin plak g ke GIANT! huu:)
ta ckop tanah ak jln! huu:)
pe pon, best jgak sbb ngn family an, smue di support oleh PUAN RAHMAH!! hehe
ak pon ape lg, ambk 2, ambk nie! huh
*mk ta marah kn?? ngee~
aleh aleh, kne blek awl sbb adk2 an skolah.. so, takn na biar dyeorg tdow lwat! ta boleh! ta boleh! bak kata pepatah mlayu..
"melentur buloh biarlah drpd rebong nyer!" ngee~
mse dlm kete 2 act ak da tdow pon. ak kalo tdow mmg tadek bnde leh kcau! huu:)
pe lg, ak silent lahh fon ak. mmg mls lahh na texting mse uw! hmm~
kat mne tah, ak tgk fon. mak ai.. kwn ak kol??!!
mustahak kep???
ak pon text lahh dye the ta rep, so.. tdow lahh blek! HAHA
:D
smpai kat uma mmg ta igt pe2, cume igt prkare wajib y ak ta wat lg.. hmm~
ak pon g solat isyak jap then ngaji 1 surah, TIDOR!!!
ZZZZZzzzzZZZzzz :)

bngon pg nieplak ak di kejot kn ngn mr. Nyamok! ohh, mmg na mati nyamok uw tp ak sabar!
*PENcinta haiwan kn! HAHA
then g solat suboh pas2 ta leh tdow dah mcm biase. hmm~
so, smpai skang ak mseh meNAIP di keyboard nie. hmm:(
agak trase k'bosanan nie. huh
ak na mkn nie..

  nk jgak! na jgak! na jgak! :'(

tp ak na bli cm ne?? kalo ak kua ngn moto smate2 na cri nie. haihh, blek uma mmg BERkuyup lahh ak! hmm~
na drive plak, lsen tadek lg.. haih
so, tgk jep lahh pic nie..!! tp boleh puas ke kalo tgk jep!! wawawa
ok lahh, tgk pon tgk lahh. hmm~
eh, lupe na ckp y ak na aiskrem jgak!! hmm~
ten2 best sjok2 mkn aiskrem nie! huh

       byk nyer rice chip ngn coklet ats aiskrem tuhh!!

ya Allah, npe ak ske mknan cm nie. hmm~
bg lah ak pluang utk mks smue nie!! na jgak. hmm~
ak kne pkir nie cm ne na wat.. huh
*thinking*
hah!!! da dpt idea. ape lg, kol my dad lahh! HAHA
arap2 ayh on jep. huu:)
tape lahh, 2 jep na share. huu~

*kalo de sape2 na bg coklet n aiskrem nie, anta jep lahh kat uma nyer! huu:)
i'm waitingg! winking :D

na kms uma n lyn dvd lahh plak! papai m'sia~
<3

Saturday, January 8, 2011

ak RINDU nk wat jenayah!!:)

rmai org jmpe ak n ckp.. "awk nie BAIK lahh! suke kwn ngn awk!"
HAHA:D
tp dyeorg ta knl lg siape efa sbnrnyer! huu:) kalo knl mmg dyeorg ckp "so different maa~"
ak de knl sorg budak nie. dye nie epy go lucky lahh tp EMO org nyer! hmm~ knl dye pon sbb ak move skolah kat astana. mmg best kwn ngn dye nie! hohox
dye mcm ak jgak gler2 jep. tyme gler2 kteorg gler2, tyme stdy pon kteorg gler2! haihh
*ape na jd ngn kte nie kamoo! huu:)
tp tape, aim kte mmg na jd ORANG kn so?? nie lahh kte! HAHA
eh, lupe lak na ckp nme dye.. hehe
nie ha nme dye, 'NURUL AMALIN BT SHAMSUL KAMAL'

eh, kau igt g tak mse kte duk kat blakang dlm lab physic 2?? igt takk??
ak mmg ta leh lupe lahh tyme uw! mgg kte nie pnjenayah y b'bakat uw! huu:)
molek jep, ckgu MEMbebel kat dpn then kte snap2 pic kat blakang?? huu:)
igt tak y kte wat nie..
                                                 igt tak y nie?? muke kau! HAHA




                                    nie plak y kte cover tkot ckgu nmpak uw! huu~


                                                     uhh, lagi.. *stdy lahh konon!


                                                                          dan lg?? hmm~
                                          asal muke kau weh?? HAHA


                                                 aloh aloh, sweet nyer kte! HAHA


                                   nie kau ngn aan kn! *sengal~

wahh, mmg suke gler tyme nie weh! ak rse LAB uw kte y pye! HAHAHA
:D. eh he! igt tak y kte g serang dak pom1 uw! mmg dasyat ohh!
slek jep ak ta snap pic budak uw.. huu:)
cuak na mmpos dowhh!!
*smue da jd knangan an:(

tp mmg best kn. nant tadek dah kte na wat jnayah sme2 malin. ak ten2 rndu kau!! hmm~:(
kau jge dri taow nant, de mse kte wat jnayah lg k. pcah bank kep?? bank ayh kau!!
*ta kne dakwe nant! HAHA
btw kau jgn lupe kontek ak n mke sure kte ta lost kontek!! huu~
*sygg kau malin*

ohh, na kne tlg mk msk nie! so, smpai cnie jep lah post kali nie. huu:)
tke cre ye smue rkyat MALAYSIA!! muahahahaha
:D

penat nyer!! *hahhhhh!!*

gler lahh efa! 1st tyme ak stay up smate2 sbb nie??!! huh
bia tol ak nie! y ak plek, npe ak smangat sgt nie?? haishh
*de sbb kep?
act, tadek pe2 pon! wee~
nie mayb ak BOSAN y amat smpai ak rse dah tadek pe na wat! 2 y xcited  sgt nie! hehe :D
pe pon, ak de secret ngn malin!!! wee~
"malin, kau mmg hebat lahh! ehh, KITE!! hehe:)"
sbb 2 ak sygg kau weh! huu:)
btw an, ak na soh kau tggu post ak nant sbb de sumting y akn wat kau shok gler2 na mati lahh! HAHA
:D
ak brani kerat jari lahh. wee~
mmg tadek org taow kte wat jenayah nie scara SENYAP2!! hehe :D
kte boleh jd p'jenayah nie! HAHA
gler lahh, ak mmg na ktawe jep mlm nie wehh. asal nie??? hmm~
tape lahh, bk ckp mak.. " awak da abis spm kn!!" muahahahaahhaa :D
mk mk mk! mmg memahami ank dye y sorg nie! huu:)
eh eh, penat sudah!!
pg sok plak lahh BERbloging2 lg. huu:)
na msok tdow! wee~

*gud nyte m'sia!!*

Friday, January 7, 2011

akak sya :)

                             wan noor aisyah bt wan abd kadir
dye nie cria org nya, mmg senyum slalu lahh! susa na tgk dye sedih atu pon nangeh! huu~
asyik syum jepp! dgn org y ta knl pon dye still syum :)
2 lahh kakak angkt sya y sya sygg sgt2!! dye jep kakak angkt sya! tadek dah y len. huu:)
*sya SETIA!!
sya jd adk angkt dye since pom1!! mse 2 sya junior kat sbuah skolah y TERmasyur kat ktn nie! huu:)
mmg mse 2 sya sorg2 jep kat skolah uw. byg kn lahh! mmg tadek sorg pon y sya knl kat c2. tp mse 2 akak nie roomate sya! hehe
ble tgk dye nie baikk n lmbot org nyer, sya pon na jd kn dye kakak sya!! then dye ckp "ok!!"
alhamdulillah, kteorg still mcm adk bradik smpai skang! huu:)
mmg kalo kte ikhlas dlm ssuatu pkre 2, insya-Allah, Dia permudah kn utk kte!! huu:)
she a gift 4 me from Allah!! :D
ape pon jd, dya kakak sya dan sya adk dye! toll the end! huh.
*dasyat kn!!
sya sygg awk lahh akak!!! grr

Thursday, January 6, 2011

kne pkir kep?? *ohh!

pg2 lg ak da bosan! haihh. nie sbb wat kije uma cpt sgt lahh nie. adoy
tp tape lahh, ak update blog :)
smbil on9 n dgr lgu!! huu~
mgg ak suke dgr lgu tp alhamdulillah, ak ta lupe dgr ayt2 alquran n bace nya skali. sbb ape pon jd, ak kne sntiasa jd org y dkat dgn Nya :)
Dia kn PENcipta ak! hmm~

SESUNGGUHNYA ALLAH, hanya pada sisi-Nya sajalah pengetahuan tentang hari Kiamat; dan Dialah yang menurunkan hujan, dan mengetahui apa yang ada dalam rahim. Dan tiada seorang pon yang dapat mengetahuinya (dengan pasti) apa yang akan diusahakannya besok. Dan tiada seorang pon yang dapat mengetahui di bumi mana dia akan mati. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal.
(Luqman:34)

ble fhm ayt nie btol2 ak rse tenang! :)
mmg ayt alquran tiada tandingan nya!! You Great Allah!!! :)

tp mse ak on9 td smbil ak dgr lgu pujaan hati kn, ak TERbce post kwn ak nie, dye ckp..
"smue org ade bf!! ak na jgak, tp ble??.."
then, tbe2 ak pkir, PERLU kep bf wat mse skang?? haihh -,-'
bg ak cm ta payah tape! sbb kte ak fmily!!
lgpon, kte kn stdy lg. kte tak kte lahh. ak stdy lg so ta na pkir sal 2!! huh
jodoh kn Allah dah ten2 kn, just cpt or lmbt je kan so, sbgai hamba, kte kne akur :)
bkn na ckp cpe y kpel uw kne clash tp, na ckp y tadek bf pon bleh idop what!! hee:)
2 jep, ak tbe2 TERpkir!! huu~
tape lahh, ak sje jep post nie! hehe, nant de mse kte cter sal len plak ehh! na smbong tdow plak! wee~
papai~

mis mejores amigos :)


sus amigos que estaban cerca de . una vez al día que pasamos tiempo juntos, pero ahora en otra porque ya tiene un amante. así, no puedo estar con ella como antes. ella tiene su novio y lo amo mucho mejor que yo! tengo a mí mismo porque me doy cuenta estoy gorda y no demasiado bonita que ella! ¡ cómo pudiste hacerme esto a mí. incluso antes de que hayamos sido amigos íntimos, pero ahora .. no más! gracias por todo. i te amaré como antes.


HAHA, korg fhm kep? hee:)
sje je 2ka bhse sbb ta na korg fhm lahh! nie scret ckit. muahhahaa :D
ape pon na ckp kat cnie, be yourself in other state taow!
*wingking*

buenas noches:)

TERpakse buat baru :(

huhh! gler byk blog, tp tape.. y nie ttap!! permenant! ngee~
act, wat blog nie sbb ske sgt bce blog org! 2 y t'engen na wat blog sndri. huu:)
sronok jgak de blog sndri sbb rse cm de tmpat na ckp sumting or na lpas geram kott! hmm~
tp stakat nie, blog BUKAN tmpat sya lpas kn geram. just have fun lohh!
:D
wahh!
da dkat bpe mggu ak abis xm tp ak ta sronok ponn! hmm~
BOSAN gler wehh! dlu igt kn abis xm mmg saat y TERindah tp..hampeh!!:(
mule2 uw ak na kije p last2, MALAS ak!! baik duk uma n tlg mk ak lg MASYUKKK ;p
tp, siyez! ak RINDU kat kwn2 ak. hmm~
tadek da na wat kes mcm dlu2 n wat jht!! eeeee
ble leh jd blek mcm dlu! hmm:(
walopepon! ak taow y dyeorg rndu ak jgak!! hehe
*hopefully :(
betol ckp org y zaman REMAJA mmg y TERbaikk!! huu:)
ak SAYANGG kau kwn!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...